Stå fast

Der findes mange bøger om hvordan man udvikler sig, arbejder med sig selv, og realiserer sig selv. Tusindvis af sådanne selvhjælpsbøger langes årligt over disken, lige som selvudviklingsindustrien i form af coaches, terapeuter og livsstilsvejledere trives fremragende! Vores liv er præget af evig udvikling, omstilling og forandring!

Svend Brinkmann er uddannet cand.psych og arbejder som professor i almenpsykologi og kvalitativemetoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet. Med bogen ‘Stå fast’ der udkom i  2014 forsøger han at formulere et alternativ til denne udviklingskultur. Med sin guide på 7 trin formulerer giver han dig råd og vejledninger til hvordan du kan affinde dig med dig selv og hvordan du kommer udenom en alt for uhæmmet tænkning om selvudvikling!

Du bør læse bogen hvis du føler at udvikling er blevet et mål i sig selv. Stå fast og lad andre løbe lalleglade rundt i hamsterhjulet.

Coaching er i virkeligheden en tro på at al modgang kan overvindes med den rette blanding af motivation og bullshit! Glæd dig over at du ikke kommer til at mangle bullshit!

 

 

 

Holder din leder liv i en række gamle myter om motivation, personligudvikling og teamwork?

Indrømmet: Jeg har været ramt af stress! Og jeg havde ikke en brændende platform før min leder satte ild til den. Den brændende platform italesætter det man nødvendigvis må ændre hvis man ønsker at overleve. Påstanden er at hvis vi fortsætter i samme spor, så udvikler vi os ikke. Så står vi stille og stilstand er død! På den måde har ‘eksperterne’ skabt en brændende platform der får os til at kigge indad og sætte nye mål.

Bogen ‘Livsfarlig ledelse’ er skrevet af Christian Ørsted der i det daglige arbejder med ledelsesudvikling og undervisning. Hans fokusområder er arbejdspsykologi, arbejdsliv og sygdomme relateret til eks. stress. Bogen ‘Livsfarlig ledelse’ blev nr. 1. på Dagbladet Børsens bestsellerliste i 2013 og tager fat på 8 myter der har brændt sig fast i samfundet omkring ledelsesprincipper og personligudvikling. Bogen er et godt bud på hvad man bør tænke over som leder, men henvender sig også i høj grad til medarbejdere der mistænker chefen for en lommefilosofisk coaching…

Der følger et stort ansvar med når du som leder påtager dig at arbejde med andre mennesker. Alene af den grund bør du læse bogen.

Vi bruger så meget tid på det der haster, at vi ikke har tid til det vigtigste

Vi kender alle situationen hvor vi møder en fremmed. Det første spørgsmål er som regel: “Nå, hvad laver du så?” Der ligger en naturlig tryghed i at placere folk i kasser og kender jeg dit job, ja så kender jeg også din identitet! Vores arbejde er identitetsskabende fordi det giver os en forestilling om hvem vi er, hvad vi gør i fremtiden etc.

De fleste mennesker kender til at arbejde over, fordi der er travlt på jobbet i en periode. Pludseligt er der ekstra mange arbejdsopgaver, en deadline der skal overholdes, eller et projekt der kræver meget tid. Mange kan genkende at vi i dag møder travlhed som aldrig før. Vi har alle travlt, og jobbet har måske overtaget styringen og pludseligt har vi ikke tid til andet.

Pernille Rasmussen har 14 års erfaring som psykolog og har afholdt mere end 600 foredrag om stressforebyggelse. Hun har forsket i stress på Bispebjerg Hospital og har udgivet flere bøger bl.a. ‘Når arbejdet tager magten’.

Pernille er en af de få – måske den eneste – der herhjemme arbejder med arbejdsnarkomani. Bogen er en introduktion til hvordan arbejdsafhængighed kan defineres, hvem der rammes af den og hvordan den viser sig. Vigtigst af alt belyser den om årsagerne og konsekvenserne af et liv som arbejdsnarkoman, heraf er stress en af følgerne.

Arbejdsafhængige taler gerne om deres job og hvad de har præsteret. De fortæller sjældent hvad der foregår i deres indre, hvad de føler og tænker og handlingerne er typisk lettere at forholde sig til end følelser. Genkender du lidt af dette vil jeg anbefale dig at læse bogen.