Bliver vi med reflektion og eftertænksomhed et bedre menneske ?

Bogen 7 gode vaner har i mere end 20 år ligget på bestseller listen over bøger, og skulle efter signende have hjulpet millioner af mennesker med at blive mere effektive og leve et bedre liv. Men burde vi ikke engang imellem øve os lidt i taknemmelighed og nøjes med det vi har og det vi er? Er det i virkeligheden de gode vaner der skaber det gode liv?

De syv vaner som bogen skildrer er:

  1. Vær proaktiv. Principper for en personlig vision
  2. Begynd med slutningen. Principper for personligt lederskab.
  3. Gør det første først. Principper for personlig ledelse.
  4. Tænk vind-vind. Principper for interpersonelt lederskab.
  5. Søg først at forstå, dernæst at blive forstået. Principper for empatisk kommunikation.
  6. Skab synergi. Principper for kreativitetssamarbejde
  7. Slip saven. Om fornyelse

Med refleksion og eftertænksomhed vil Stephen R. Covey have os til at kigge indad, og forbedre vores vaner. Men bogen vedligeholder også en følelse af at være utilstrækkelig. Jeg er ikke begejstret for denne tankegang, og min baggrund herfor vil jeg komme nærmere ind på i et blog indlæg omkring stress.

På overfladen virker bogen meget sympatisk og der er modeller og tanker i bogen, som kan give en god forståelse og indlæring i tanker, følelser og det personlige lederskab. Så min anbefaling er at du læser bogen og bagefter besinder dig på hvad der er vigtigt i livet.

Opret kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *